Har du styr på de basale regler i padel tennis?

Padel Tennis er en populær sport, der stammer fra Spanien, og som er kommet til Danmark de sidste par år. Det er en sport, der kombinerer elementer fra tennis og squash og som er blevet meget populær i Danmark. Der spilles af to eller fire personer på et lille kvadratisk felt, der er afgrænset af et hegn. Det er et hurtigt spil, der kræver både hurtighed og strategisk tænkning.

 

 

 

Man spiller med en lille, let bold, der er lidt større end en tennisbold. Banen er dobbelt så stor som en tennisbane, og  måles typisk til 10 x 20 meter. Banen har fire vægge, og bolden kan ramme alle fire vægge og afleveres over nettet, før det bliver modstanderens tur til at slå.

 

De grundlæggende regler i padel tennis

Padel tennis spilles på en større bane end tennis med lavere net, og spillet spilles normalt af 2 spillere pr. hold. Reglerne minder om tennis, hvor bolden skal spilles over nettet og lande inden for modstanderens banehalvdel. Hver spiller får to serve, og pointene tælles på samme måde som i tennis.

En af de største forskelle fra tennis er, at i padel kan bolden også spilles fra væggene, da banen er omgivet af vægge, som også kan bruges som en del af spillet. En bold er stadig i spil, selvom den rammer væggen, og spillet fortsætter, indtil bolden rammer gulvet to gange eller går ud af banen.

Andre forskelle fra tennis inkluderer, at der er ingen “ud” zoner, da banen er omgivet af hegn og vægge, og at spillet kan spilles med en padel-tennis bat, som er mindre og lettere end en tennis-ketcher.

 

Derudover er der følgende regler: 

➤ Bolden skal ramme jorden før den må ramme væggen. 
Dvs. modstander får point, hvis bold skydes direkte på væggen. 

➤ Spillere må kun røre bolden en gang før den returneres over nettet og over på modstanderens halvdel for at score point.

➤ I serven serves skråt. Bolden skal ramme indenfor modstanderens servefelt

➤  I serv må bolden ikke ramme jorden og derefter metalgitteren – Så er den ude. 

➤ Spillere skiftes med at serve ved hvert parti. 

➤ Dobbeltfejlsregel dvs. man har to server før modstanderen vinder point

➤ Modstanderen må ikke røre nettet 

➤ Spillerne må ikke træde på modstanderens banehalvdel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait